marketing dixhital

Cfare Eshte Marketingu-Si te Fitosh Para Online?

Hyrje

Ne kete artikull do te flasim ne lidhje me,cfare eshte Marketingu-dhe site fitosh para online.Marketingu dixhital është promovimi i produkteve ose markave përmes një ose më shumë formave të mediave elektronike. Marketingu dixhital tradicional përfshin përdorimin e kanaleve dhe metodave që lejojnë organizatat të analizojnë fushatat e marketingut dhe të kuptojnë se çfarë funksionon dhe çfarë jo në kohë reale. Marketingu dixhital monitoron gjëra të tilla si shikimi, sa shpesh dhe për sa kohë, përmbajtja që funksionon dhe anasjelltas, shndërrimet në shitje, etj.

 

Lloje të ndryshme të marketingut dixhital mund të bëni në internet.

-Marketingu i mediave sociale

-Trafiku në internet

-Marketingu i përmbajtjes

-Marketingu Social Video

-Marketingu me email

-Strategjia e marketingut

-Analizat e uebit

-Ndikimi i marketingut

-Listimet lokale

-Kërkimi i domenit

-Reklamim cellular

 

Si te filloni pune ne internet?

Kjo është pyetja që të gjithë pyesin se si të fitojnë para nga marketingut dixhital,Paguaj për Klikim, etj kështu që ne vijim janë mënyrat se si mund ta operosh marketingun dixhital:

-Duke punuar si profesionist i pavarur në projekte për klientët që kanë nevojë për një punonjes dixhital.

-Duke filluar biznesin e tregtisë elektronike në internet.

-Përmes nje blogut si një bloger duke publikuar artikuj te kerkuar nja njerezit nga Keywords(Fjalet Kyce) ose mund te krijoni trafik në internet dhe më pas shisni hapësira reklamuese ndermjet GoogleADS

-Si punonjes dixhital për një kompani apo punëdhënës.

-Mund bashkoheni me çdo biznes dhe të fitoni para me njohuri të plota për Optimizimin e Motorëve të Kërkimit (SEO), Marketingu i Motorëve të Kërkimit, Marketingu i Mediave Sociale ose krijimi i një profili në çdo platformë dixhitale të marketingut si Fiverr, Freelancer.

-Mund te publikoni në Youtube permbajtje educative ne tem ate ndryshme në.

-Te promovoni uebsitin tuaj si blog,etj ne Google AdSense per te perfituar nga traffiku I uebsit tuaj.

 

Si të filloni marketing dixhital në internet

 

Mund te filloni me menyrat e meposhtme pasi te kuptoni keto kate factor kryesor.

-Për cilat organizata dëshironi të punoni.

-Çfarë është e interesuar për të arritur organizata juaj.

-Cilët janë klientët që po përpiqeni të shërbeni.

-Vlera specifike që dëshironi të ofroni.

Nga keto faktor bëhet fjalë për të vendosur, se si t’i arrijmë dhe t’i shërbejmë klientëve në botën dixhitale (zhvillimi strategjik). Për shembull, duke vërejtur strategjinë e shitësve me pakicë të këpucëve në Shqiperi.

Kompania ka një pozicion të qartë dhe filozofinë themelore të ndërtimit të lidhjes personale emocionale me klientët. E vërteta është se çdo strategji që ju zgjidhni duhet të jetë e ekuilibruar në mënyrë adekuate për të fituar ,me aftësinë për t’iu përgjigjur ndryshimit të mjedisit të biznesit në afat të gjatë.

Aftësite thelbësore të nevojshme për marketingun dixhital online

 

Ekspertët në marketingun dixhital online sot duhet të kenë disa aftësi, duke përfshirë një kuptim të sofistikuar të kanaleve mediatike të disponueshme, aftësinë për të identifikuar mundësitë e ardhshme, përveç aftësive themelore të një tregtari të veçantë. Ata duhet të kenë një aftësi ekuilibri të të menduarit kritik dhe krijues në të tjerët për të arritur një sukses të jashtëzakonshëm.

 

-Aftësitë e paguara të reklamimit në media sociale – Marketerët e rinj dixhitalë duhet të jenë të përgatitur mirë në reklamat, reklamat e paguara në mediat sociale, ata duhet të jenë në gjendje të kuptojnë dhe të kryejnë një analizë të tillë si depërtimi i Facebook ads.

-Aftësitë e Shitjes – Edhe pse tregtarët dixhitalë nuk mund të mbyllin drejtpërdrejt marrëveshjet; është më e rëndësishmja se ata dinë të shesin për të gjeneruar mundësi drejtimi.

-Ekspertiza e marketingut të kanalit të tretë – çelësi i strategjisë së marketingut përqendrohet në disa kanale dhe mënyrën e përdorimit të tyre mirë.

-Aftësia për të ekzekutuar dhe analizuar fushatat e marketingut

-Zotërimi i krijimtarisë dhe aftësive analitike

-Aftësia për të menduar objektivisht

-Kopje e mirë dhe aftësi për të treguar një histori vizuale

-Aftësi të shkëlqyera të dëgjimit

-Aftësitë themelore të dizajnit

Disa nga veglat-mjetet për marketing dixhital online

Puna e shitësit në të kaluarën shpesh shihej në menaxhimin e agjencive reklamuese. Ndersa ne ohet qe jetojme ka patjeter nevojë për të kuptuar mbi teknologjinë. Ekziston një rregullim i gjerë i mjeteve falas që mund t’i shijoni lehtësisht si punonjes dixhital sot. Disa prej tyre janë renditur më poshtë:

-Google Alerts

-Me vrull

-HootSuite

-TweetDeck

-Canva

-Bufer

– Facebook –

-Analizat e Twitter

-Google fjalët Planifikues

-Ubersuggest

-Keyword tools

Shumë prej këtyre mjeteve ofrojnë versione premium të zgjeruara me më shumë veçori dhe funksione. Kjo përfshin marketing me email, marketing dixhital dhe platforma të specializuara të marketingut në media sociale që ju bëjnë të zhvilloni aftësitë tuaja të marketingut.

 

Platformat e marketingut dixhital

Ka shumë platforma dixhitale të marketingut ku ju mund të përdorni aftësitë tuaja për të fituar të ardhura me reputacion dhe pak prej tyre janë

Nëse dëshironi të punoni vetë si profesionist i pavarur në internet, do t’ju duhet një ose të gjitha këto platforma për të tregtuar aftësitë tuaja për klientët e mundshëm. Regjistrohuni në ndonjë prej tyre, bëni profilin tuaj sa më profesional, të përfshini të gjitha aftësitë që do t’ju ndihmojnë të gjendeni mes mijëra përdoruesve që përdorin faqet e internetit gjithashtu ofrojnë diçka unike që mund të tërheqë më shumë klientë tek ju;

Freelancer.com

Upwork.com

Fiverr

Media dixhitale është një burim në rritje i të ardhurave përmes blerjeve, ndërveprimit shoqëror, lajmeve dhe argëtimit dhe konsumatorët tani janë të vetëdijshëm jo vetëm për atë që thatë se është marka juaj por edhe për atë që thonë media, të afërmit, kolegët, miqtë etj. Dhe ata ndoshta i besojnë ata në krahasim me ju. Njerëzit preferojnë një markë që mund t’i besohet, një tregtar që i njeh mirë, komunikimet të personalizuara, të rëndësishme dhe marrëveshjet që plotësojnë nevojat dhe dëshirat tuaja.

Si një tregtar dixhital, ju duhet të kuptoni nuancat e modelit të ri të internetit dhe si të vendosni disa perspektiva se si duket në avantazh, është parashikuar që shume miliardë dollarë do të shpenzohen për reklama sociale në 2021. Por pavarësisht skepticizmit fillestar, Reklama në Facebook mund të jetë shumë efektive. Pra, çfarë jeni duke pritur.

Mos harroni, ne mund t’ju ndihmojë të zgjeroni biznesin tuaj të marketingut dixhital. Nëse ndonjëherë doni të grumbulloni disa fonde ose të gjeni investitorë për biznesin tuaj, ndiqni azhurnimet tona, kontrolloni rreth affiliatebusinessblog.com , do të gjeni këshilla të rëndësishme për t’ju ndihmuar të financoni biznesin tuaj.

Leni komentet me poshte…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *